GRUP D'ACCIÓ VALENCIANISTA

En defensa de l'identitat valenciana


23 de Febrer de 2019

Utilisem cookies propies. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu us. Per a mes informacio Politica de cookies
Grup d'Accio Valencianista: Biografies

Buscar en este Topic:   


QUART ANIVERSARI SENSE ANFOS RAMON

19 de Juny de 2018
El 17 de juny es va complir quart aniversari de la mort de qui fora vicepresident del GAV, el nostre amic i gran poeta N'Anfos Ramon. L'any passat celebrarem una velada poetica en la seua memoria i enguany, com fem anualment, reclamem que se li otorgue un carrer en el seu honor, com mereix un valencià de renom i tan guardonat com ell, maxim exponent de la poesia valenciana actual.
Bonifaci Ferrer

9 d'Octubre de 2009
  Bonifaci Ferrer i Miquel, fill de Guillem Ferrer i Constança Miquel, va naixer en Valencia en el carrer del Mar, en l’any 1355, encara que algun historiador afirma que naixque abans de 1350.
Ausias March

9 d'Octubre de 2009
       Ausias March i Ripoll naixque a finals de 1397 en Gandia. Els seus pares, Pere March i Leonor Ripoll (filla del senyor de Massalaves) casats en juny de 1395, ostentaven el carrec de Procurador General de les posesions del Duc de Gandia.
Joanot Martorell

9 d'Octubre de 2009
       Un acte en la vida es suficient per a destacar a una persona en les seues virtuts i defectes, pels sigles dels sigles. I si el motiu es la creacio d’un llibre, segons Cervantes 'el millor del mon' i que Menendez Pelayo conceptua com 'un dels millors llibres de cavalleria', el cavaller i senyor Joan Martorell i Mompalau brilla en l’historia com estrella d’extraordinaria magnitut.
Jaume I

9 d'Octubre de 2009
Encara que sempre se li ha conegut com Jaume I el Conquistador, la veritat es que s'ajustaria mes a les seues virtuts i fets de sa vida el de Llegislador o Sabut, ya que en realitat, conquistar, lo qu'es diu conquistar soles ho va fer en Murcia, ajudant al seu gendre, despres de que en dos o mes ocassions els moros tornaren a ferse en el territori, en verdadera lluita i guerra a favor de la Corona d'Arago......

El Pare Fullana

9 d'Octubre de 2009
Va naixer en Benimarfull en 1871 i molt pronte va rebre una gramatica llatina de mans dels franciscans del convent de Cocentaina i que pot ser va prendre en ell el gust per la llingüistica i el fet de que coneixera en profunditat el llati, grec, frances, italiá, angles, romanços (occitá, llemossi,valenciá, catalá, castella i mallorquí) i diferents dialects del Riff, que va fer que el ministeri el cridara en ocassions de visites importants del Protectorat del Marroc.Va professar en l'orden franciscana en 1890, ejercint de professor de frances en els coleges de Benissa i Ontinyent.
Selecciona Idioma de l'Interface:

English Spanish Valencian


Tots els logos i marques d'este lloc web son propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris son propietat de les persones que els fan, el resto © 2008 Grup d'Accio Valencianista.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Generada en: 0.23 Segons