El GAV demana a l'Elig CF que utilise la Llengua Valenciana en la seua web
Data 15-01-2018
Tema Comunicats GAV


Des de el Grup d'Accio Valencianista entitat cultural fundada en 1977 en la finalitat de velar i defendre les senyes d'identitat valencianes, solicitem que la Llengua Valenciana siga utilisada per l'Elig Club de Futbol, en tots els mijos de comunicacio que dispon el club. Per aixo lis he fet aplegar esta carta:L'Elig Club de Futbol es un dels clubs deportius mes importants del Regne de Valencia, per aixo desigem i solicitem que la Llengua Valenciana este present en el dia a dia del club. Per lo que esperem que en la major brevetat possible la web de l'Elig C. de F. ( www.elchecf.es) tinga l'opcio de poder ser visualisada en nostra llengua materna, aixina com els comunicats oficials i les xarcies socials del club.


Recordem a l'Elig C. de F. que tal i com arreplega l'Estatut d'Autonomia en l'articul 6: "La llengua pròpia de la Comunitat Valenciana és el valencià. L’idioma valencià és l’oficial a la Comunitat Valenciana, igual que ho és el castellà, que és l’idioma oficial de l’Estat. Tots tenen dret a conéixer- los i a usar-los i a rebre l’ensenyament del, i en, idioma valencià. Ningú no podrà ser discriminat per raó de la seua llengua. S’atorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià", per lo que preguem que promocionen i gasten la llengua valenciana ademes del castella com venen fent fins ara, terminant aixina en una discriminacio als aficionats ilicitans valenciaparlants.


Els aconsellem que la normativa que utilisen per al valencià siga les Normes d'El Puig, ya que son les uniques que respecten l'identitat llingüistica de nostre poble i les mes proximes als usuaris. Recordar-los que estes normes son utilisades per institucions culturals de gran prestigi especialisades en materies llingüistiques com l'Institut d'Estudis Valencians o la Real Academia de Cultura Valenciana.


Quedem a la seua total disposicio i vos oferim de forma desinteressada l'assessoraments dels nostres professors de Llengua Valenciana i historiadors per al tema expost.


Reban una cordial salutacio.Este articul prove de Grup d'Accio Valencianista
http://www.gav-valencianistes.com

La direccio d'esta noticia es:
http://www.gav-valencianistes.com/modules.php?name=News&file=article&sid=997