EXIT EN EL X ENCONTRE DE CEACA
Data 12-09-2017
Tema Comunicats GAV


Enguany la Coordinadora d'Entitats Culturals de l'Antiga Corona d'Arago celebra el seu X aniversari. Per a celebrar-lo, les associacions dels tres regnes mos hem trasladat a Madrit per a denunciar l'atac que patim en nostres terres i per a intentar donar a coneixer el gran problema que mos preocupa: la catalanisacio dels nostres regnes.

Els actes celebrats en Madrit han segut un exit, tant entre els ciutadans com en els mijos de comunicacio. El dissabte de mati, celebrarem unes taules informatives en la centrtica plaça "Callao" en les banderes dels Tres Regnes i musica en les nostres llengues valenciana, aragonesa i balear, que atraigueren a centenar de persones que s'interessaren per la nostra denuncia i als que donarem a coneixer la greu situacio de catalanisacio real que vivim a diari. Per la vesprà convocarem una roda de prensa en la que cada regne feu publica la situacio concreta de cada territori. Parlaren Luis Gascón de FACAO y LUIS Miguel Lopez presidente de la Plataforma Aragones No Hablamos Catalan, per Arago; Toni Ballesté, president del Grup d'Accio Balea y Mikel Garau, portaveu de la Plataforma en Defensa de Sa Llengo Balear, per Balears; y Enrique Nadal, portaveu del Grup d'Accio Valencianista en CEACA, y José Nadal, Vicepresident del GAV. Per a finalisar la roda de prensa, Sandra Ombuena, presidenta de CEACA i de les Joventuts del GAV, lliggué el Manifest conjunt radactat per totes les entitats i dirigit a tots els ciutadans.

Ademes, a lo llarc de la fi de semana, s'han celebrat de manera interna les habituals reunions de treball i germanor, aixina com una visita a la Real Academia Española en la que cada Regne presentà un escrit a dita academia en relacio a la singularitat i reconoximent de la seua llengua (valencià, balear i aragones). En els proxims dies, publicarem la carta que entregarem el GAV a la RAE conjuntament en un gran dossier que esperem els faça reconsiderar unes cuantes coses.    

En fi, celebrem que el gran esforç fet per a la celebracio d'este encontre haja donat els seus fruts en forma de repercusio mijatica i visibilitat tant del valencianisme, com de la lluita dels nostres companyons d'Arago i Balears. No han segut pocs els diaris de tirada nacional i autonómics de Valencia, Arago i Balears que s'han fet eco de la noticia. Mos hem fet de notar. La recompensa: un lloc en molts dels principals diaris impresos i digitals, aixina com en les noticies de TeleMadrid i Es Radio. Una proba mes de que el nostre esforç i treball diari marquen una diferencia, i de que tenim molt de cami per davant, i tenim molt que guanyar, perque està en joc la nostra identitat. Esperem que esta experiencia, i els resultats d'este mijatic encontre ajuden no nomes a donar a coneixer la nostra lluita en defensa de nostra identitat, sino tambe que espenten a la gent a involucrar-se en un problema que es molt real, molt greu, i que mos afecta a tots.

Pronte publicarem el video de l'encontre i la roda de prensa, per a mes informacio: www.ceacalostresreinos.com


Este articul prove de Grup d'Accio Valencianista
http://www.gav-valencianistes.com

La direccio d'esta noticia es:
http://www.gav-valencianistes.com/modules.php?name=News&file=article&sid=960