El GAV reclama l'opcio en Llengua Valenciana, per a la uep poliglota de l'Ajuntament d'Alfàs del Pi
Data 12-07-2017
Tema Comunicats GAV


De nou, el GAV mos hem vist en l'obligacio de denunciar una falta greu per part d'un Ajuntament del Regne de Valencia, que tenint una amplia opcio d'idiomes en la seua pagina uep, no contempla l'opcio mes important de totes, la de de la nostra llengua materna: La Llengua Valenciana.


Per este motiu, mos hem dirigit a l'Ajuntament d'Alfàs del Pi i al Sindic de Greuges, reclamant que a les opcions existents, s'afigga l'opcio del Valencià, representat per la Real Senyera i escrit, com no podia ser d'atra manera, seguin l'unica normativa valenciana: Les Normes del Puig.


Aci vos deixem la nostra carta:Des de el Grup d'Accio Valencianista (GAV) entitat fundada en l'any 1977 en l'unic objectiu de protegir i promocionar la personalitat i les senyes d'identitat del Regne de Valencia, exigim que se respecte la llengua valenciana.

En la web de l'Ajuntament de la localitat de l'Alfàs del Pi (http://www.lalfas.es/), no inclou l'opcio de visualisar la pagina en Llengua Valenciana, incomplint l'Estatut d'Autonomia, concretament els articuls (6.1, 6.2 i 6.3) els quals diuen: 

"1. La llengua propia de la Comunitat Valenciana es el valencià.

2. L'idioma valencià es l'oficial en la Comunitat Valenciana, a l'igual que ho es el castella, que es l'idioma oficial de l'Estat. Tots tenen dret a coneixer-los i a usar-los i a rebre l'ensenyança del, i en, idioma valencià.

3. La Generalitat garantisarà l'us normal i oficial de les dos llengües, i adoptarà les mesures necessaries per a assegurar el seu coneiximent".

Insistir que esta opcio deu portar la Real Senyera tal i com tambe marca l'articul 4.1. de l'Estatut: "La Senyera de la Comunitat Valenciana es el tradicional Senyera composta per quatre barres roges sobre fondo groc, coronades sobre franja blava junt a l'asta".

Llamentem profundament que la web se puga llegir en Catala, Angles o Alema, pero no en nostra llengua materna, la Llengua Valenciana.

Recomanem que per a l'opcio de Valencià en la web, se seguixquen les Normes d'El Puig, normes avalades per entitats academiques com l'Institut d'Estudis Valencians o la Real Academia de Cultura Valenciana i que son les uniques que respecten la tradicio historica i l'autentic parlar dels valencians.Este articul prove de Grup d'Accio Valencianista
http://www.gav-valencianistes.com

La direccio d'esta noticia es:
http://www.gav-valencianistes.com/modules.php?name=News&file=article&sid=914