El GAV demana que se corrigga el llibre de l'Ed. Octaedro que afirma que el Misteri d'Elig i el Tribunal de les Aigües son festes dels "paísos catalans"
Data 07-07-2017
Tema Comunicats GAV


Des del Grup d'Accio Valencianista, indignats pel contingut d'un d'els llibres escolars de l'editorial Octaedro, en el qual atenten contra l'identitat i la realitat historica, cultural i llegal valencianes, hem exigit la correccio immediata de dit llibre de text.

El llibre en qüestio, es el "Passos 2. Llibre de classe. Nivell elemental Curs de català per a no catalanoparlants de Meritxell Daranas Viñolas i Nuri Roig Martínez" en l'ISBN: 978-84-9921-203-6. En el seu interior podem llegir, lo següent: 

"En 1999 la UNESCO posa en marxa el programa Obres Mestres del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. 
Què creieu que vol dir? 
Aquestes són les festes declarades dels Països Catalans:  
-El Misteri d'Elx 2001 
-La Patum de Berga 2005 
-El Tribunal de les Aigües de València 2009
-Els Castells 2010 
-El cant de la Sibil.la, Mallorca 2010" 


En primer lloc, n'hi ha que aclarir que els "paísos catalans", mai han segut una realitat historica, social o cultural i esta denominacio atenta contra la Constitucio Espanyola i contra l'Estatut d'Autonomia Valencià, concretament en el'Articul Primer:  
"1. El Poble Valencià, historicament organisat com Regne de Valencia, se constituix en Comunitat Autonoma, dins de l'unitat de la Nacio espanyola, com expressio de la seua identitat diferenciada com nacionalitat historica i en l'eixercici del dret d'autogobern que la Constitucio Espanyola reconeix a tota nacionalitat, en la denominacio de Comunitat Valenciana". 

En segon lloc, el Misteri d'Elig ,es una festa purament valenciana sense cap relacio en la cultura catalana, com es el cas tambe del Tribunal de l'Aigües de Valencia, que ademes el llibre tipifica com a "festa" quan es un tribunal consuetudinari. 

Davant estos erros garrafals, els hem solicitat que modifiquen en la major brevetat possible este contigut, degut a la gravetat historica i llegal dels mateixos, que atenta contra la personalitat i la realitat historica i cultural valencianes, que el GAV portem defenent ya 40 anys.


Este articul prove de Grup d'Accio Valencianista
http://www.gav-valencianistes.com

La direccio d'esta noticia es:
http://www.gav-valencianistes.com/modules.php?name=News&file=article&sid=912