No a la Plaça del Falangiste Joan Fuster
Data 16-05-2017
Tema Comunicats GAVDavant la noticia del canvi de nom de la Plaça Eduard Marquina de la ciutat de Valencia, per “Plaça de Joan Fuster” a peticio de l'Ajuntament de Valencia, el GAV protestem energicament i en motius de pes.


 Des del GAV demanem que el nom de la la Plaça d'Eduard Marquina no siga substituida pel de Joan Fuster, en primer lloc perque si s'efectuara este canvi s’estaria incomplint la Llei de Memoria Historica, ya que recordem que Joan Fuster fon actiu militant falangiste durant anys.

El GAV tambe rebugem el nomenament d'esta plaça per ser Fuster l'inventor dels "Països Catalans", proyecte que atenta contra l’identitat valenciana, i el sentiment de la majoria del poble valencià, provocant de segur malestar veïnal. Este proyecte politic imperialiste i sense rigor historic, destruix la singularitat i identitat de la nostra cultura i milenaria llengua.  

En conseqüencia, i sent coherents en lo que supon defendre l’identitat i cultura valencianes, des del GAV demanem a l'Ajuntament de Valencia que a la Plaça Eduard Marquina se li canvie el nom, pel  d’una persona important  per a la cultura valenciana, com per eixemple: Anfós Ramon i Garcia, Josep Climent i Barber o Vicent Giner Boira. 


Este articul prove de Grup d'Accio Valencianista
http://www.gav-valencianistes.com

La direccio d'esta noticia es:
http://www.gav-valencianistes.com/modules.php?name=News&file=article&sid=887