El GAV demana a la Generalitat que torne a reconeixer els tituls de valencià en Normes d'El Puig
Data 08-04-2017
Tema Comunicats GAV  Des del Grup d'Accio Valencianista, entitat fundada en 1977 i que porta 40 anys promocionant i ensenyant la llengua i l’identitat valenciana, exigim que l’actual conseller de Cultura, el senyor Vicent Marzà torne a reconeixer l'oficialitat dels cursos de llengua valenciana que el GAV porta realisant des dels seus inicis.


 La Seccio de Pedagogia del GAV publicà diccionaris i llibres d'ensenyança a tots els nivells, aplegant a ser oficials els seus tituls pel decret del 19 de juliol de 1982 de la Generalitat Valenciana, sent Na MªAmpar Cabanes Consellera d’Educacio. Dita oficialisacio se feu efectiva per tal de garantisar “l’incorporaciˇ de l’idioma valencià al sistema d’ensenyança” contemplat en el Real Decret 2.003/1979.

Els cursos oferits per l’entitat han segut realisats per filolecs i professors de Llengua Valenciana, gent realment qualificada per a dita faena; i en l'actualitat son impartits per professionals de l'Institut d’Estudis Valencians, contant en gran afluencia de public de totes les edats i nivells. 

Des del GAV llamentem que el Govern perseguixca i discrimine a les persones, editorials i entitats, que utilisem les Normes d'El Puig mentres premia a les que utilisen les normes catalanistes de l'AVL, normes que anulen la singularitat i identitat del valencià. Per aixo demanem que tots els tituls de Llengua Valenciana (Grup d’Accio Valencianista, Lo Rat Penat, Institut d’Estudis Valencians i Real Academia de Cultura Valenciana) tornen a ser oficials i no siguen discriminats per ser fidels a una normativa llingüistica purament valenciana. 

Este articul prove de Grup d'Accio Valencianista
http://www.gav-valencianistes.com

La direccio d'esta noticia es:
http://www.gav-valencianistes.com/modules.php?name=News&file=article&sid=872