El GAV denuncia a Escola Valenciana al Sindic de Greuges
Data 02-02-2018
Tema Comunicats GAV


Mos han aplegat noticies per part de molts pares valencians, de l'intromissio de l'entitat privada catalanista Escola Valenciana en l'educacio dels coleges publics de diferents comarques valencianes. Per aixo, des de les Joventuts del GAV, a traves del Grup d'Accio Valencianista, hem llançat una ALERTA per a informar als pares de que NO TENEN L'OBLIGACIO de vendre loteria d'Escola Valenciana.


Ademes, hem realisat una queixa formal al Sindic de Greuges que reproduim a continuacio, i que tambe ha segut enviada a prensa. Esperem aplegar a moltes families i evitar que una institucio publica com es l'educacio primaria i secundaria siga utilisada pels politics com un mig d'adoctrinament i catalanisacio dels chiquets valencians. 


Esta esta la queixa enviada al Sindic de Greuges:
Des del GAV, (Grup d´Acció Valencianista), associació valencianista fundada en 1977 que treballa per la defensa de la cultura i llengua valenciana, denunciem el que fa uns dies succei en un colege del poble de Rafelbunyol, com mos consta que ha ocorregut en atres Centres Educatius del Regne de Valencia, en els que Escola Valenciana (Associacio d'ambit privat) a traves dels docents del centre educatiu repartiren a tots els alumnes de primaria, una fulla a on demanaven a les families ajuda economica per a celebrar la ""XXXI trobada a la comarca de l'Horta Nord" que se celebrarà el 22 d'abril en Alfara del Patriarca, aixina com per a finançar el Premi Sambori o La Gira i atres activitats de caracter pancatalaniste que realisa Escola Valenciana. 

A cada alumne se li donà dos paperetes de l'entitat pancatalanista Escola Valenciana, sense demanar consentiment als pares ya que es una entitat privada que està intentant-se lucrar a la seua costa. 

Des del GAV denunciem energicament este fet, ya que en les Trobades d'Escola Valenciana s'adoctrinen als menors, baix consignes com "pel nostre valencià, el català de tots”, senyeres dels inexistents "Països Catalans", entre atra molta simbologia política no contemplada en la Constitucio ni l’Estatut d’Autonomia i que incita a l’odi. 

Volem informar que la venda de paperetes en escoles publiques, segons l'Estatut Basic de l'Empleat Public , es pot considerar com falta “molt greus”,puix segons consta en ell:  
Articul 95.2  
a) L'incompliment del deure de respecte a la Constitucio i als respectius Estatuts d'Autonomia de les Comunitats Autonomes i Ciutats de Ceuta i Melilla en l'eixercici de la funcio publica. 

h) La violacio de l'imparcialitat, utilisant les facultats atribuides per a influir en processos electorals de qualsevol naturalea i ambit, en base a uns principis etics (Art.53), entre els quals trobem: 

1. Els empleats publics respectaran la Constitucio i el restant de normes que integren l'ordenament juridic. 

5. S'abstendran en aquells assunts en els que tinguen un interes personal, aixina com de tota activitat privada o interes que puga supondre un risc de plantejar conflictes d'interessos en el seu posat public. 

11. Eixerciran les seues atribucions segons el principi de dedicacio al servici public abstenent-se no nomes de conductes contraries al mateix, sino tambe de qualsevol atra que comprometa la neutralitat en l'eixercici dels servicis publics. 


El GAV anuncia que solicitarà una inspeccio escolar oficial per a clarificar els termens de la venda d'estes paperetes de rifa i aconsella als pares dels alumnes afectats que tornen les paperetes i posen una queixa en la Conselleria d'Educacio.

Este articul prove de Grup d'Accio Valencianista
http://www.gav-valencianistes.com

La direccio d'esta noticia es:
http://www.gav-valencianistes.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1021