GRUP D'ACCIÓ VALENCIANISTA

En defensa de l'identitat valenciana


20 de Març de 2019

Utilisem cookies propies. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu us. Per a mes informacio Politica de cookies
Comunicats: El GAV exigix a Catalunya que torne 4 retaules valencians

Enviat per GAV el 17 de Decembre de 2017
 
Comunicats GAV

Des de el GAV entitat cultural fundada fa 40 anys en defensa de l'identitat del Regne de Valencia, mos veem en l'obligacio de reclamar 4 retaules valencians que estan misteriosament en Catalunya.    Segons relata el Croniste Oficial de la Ciutat de Valencia, D. Francesc Pérez Puche en un articul publicat en Las Provincias, el dia 14 de decembre baix el titul "Retablos"; en el Museu d'Art Nacional de Catalunya se troben quatre retaules dels monarques aragonesos d'orige valencià. Segons informa el Croniste, l'Ajuntament de Valencia encomanà 15 pintures sobre els nostres monarques als pintors Jaume Mateu i Gonçal Peris en el Segle XV. D'eixes 15 pintures, 11 se pergueren i les 4 que han aplegat fins als nostres diez, se troben en Catalunya de forma misteriosa. Concretament els 4 retaules representen a Alfons el Lliberal, Pere el Cerimonios, Alfons el Magnanim i a Jaume I el Conquistador, este ultim de gran importancia historica.  


Des de el GAV volem reclamar a la Generalitat de Catalunya que torne immediatament estos retaules que foren arrepunyats als valencians de forma sigilosa, ya que forma part fonamental del nostre patrimoni historic i cultural.


  Exigim tant al Govern Central de Mariano Rajoy, com a tots els grups parlamentaris valencians que reclamen de forma contundent i ferma a la Generalitat de Catalunya la devolucio d'immediat, aixina com l'explicacio de com aplegaren fins al Museu d'Art Nacional de Catalunya estes peces valencianes.


  El GAV espera que els politics actuen en la major brevetat possible per a que els 4 retaules tornen a lluir en l'Ajuntament de Valencia, lloc d'a on mai degueren haver eixit.

  

 
Opcions


 Versio Imprimible Versio Imprimible


Selecciona Idioma de l'Interface:

English Spanish Valencian


Tots els logos i marques d'este lloc web son propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris son propietat de les persones que els fan, el resto © 2008 Grup d'Accio Valencianista.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Generada en: 0.14 Segons