GRUP D'ACCIÓ VALENCIANISTA

En defensa de l'identitat valenciana


12 de Decembre de 2018

Utilisem cookies propies. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu us. Per a mes informacio Politica de cookies
Comunicats: El GAV denuncia al Sindic de Greuges atra web oficial sense l'opcio en Llengua Valenciana, L'Ajuntament d'Oriola

Enviat per GAV el 13 de Juliol de 2017
 
Comunicats GAVUna volta mes, el GAV mos hem vist en l'obligacio de denunciar l'absencia d'opcio en Llengua Valenciana, en la pàgina web d'un Ajuntament del Regne de Valencia, que no obstant, si que consta en atres opcions llingüistiques.

Per este motiu, mos hem dirigit a l'Ajuntament d'Oriola i al Sindic de Greuges, reclamant que a les opcions existents, s'afigga l'opcio del Valencià, representat per la Real Senyera i escrit, com no podia ser d'atra manera, seguin l'unica normativa valenciana: Les Normes del Puig.

Aci vos deixem la nostra carta:Des de el Grup d'Accio Valencianista (GAV) entitat fundada en l'any 1977 en l'unic objectiu de protegir i promocionar la personalitat i les senyes d'identitat del Regne de Valencia, exigim que se respecte la llengua valenciana.

En la web de l'Ajuntament de la localitat d'Oriola (http://www.orihuela.es/), no inclou l'opcio de visualisar la pagina en Llengua Valenciana, incomplint l'Estatut d'Autonomia, concretament els articuls (6.1, 6.2 i 6.3) els quals diuen: 

"1. La llengua propia de la Comunitat Valenciana es el valencià.

2. L'idioma valencià es l'oficial en la Comunitat Valenciana, a l'igual que ho es el castella, que es l'idioma oficial de l'Estat. Tots tenen dret a coneixer-los i a usar-los i a rebre l'ensenyança del, i en, idioma valencià.

3. La Generalitat garantisarà l'us normal i oficial de les dos llengües, i adoptarà les mesures necessaries per a assegurar el seu coneiximent".

Insistir que esta opcio deu portar la Real Senyera tal i com tambe marca l'articul 4.1. de l'Estatut: "La Senyera de la Comunitat Valenciana es el tradicional Senyera composta per quatre barres roges sobre fondo groc, coronades sobre franja blava junt a l'asta".

Llamentem profundament que la web se puga llegir en Catala, Angles o Alema, pero no en nostra llengua materna, la Llengua Valenciana.

Recomanem que per a l'opcio de Valencià en la web, se seguixquen les Normes d'El Puig, normes avalades per entitats academiques com l'Institut d'Estudis Valencians o la Real Academia de Cultura Valenciana i que son les uniques que respecten la tradicio historica i l'autentic parlar dels valencians.

  

 
Opcions


 Versio Imprimible Versio Imprimible


Selecciona Idioma de l'Interface:

English Spanish Valencian


Tots els logos i marques d'este lloc web son propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris son propietat de les persones que els fan, el resto © 2008 Grup d'Accio Valencianista.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Generada en: 0.15 Segons