GRUP D'ACCIÓ VALENCIANISTA

En defensa de l'identitat valenciana


19 de Giner de 2019

Utilisem cookies propies. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu us. Per a mes informacio Politica de cookies
Comunicats: El GAV demana que se corrigga el llibre de l'Ed. Octaedro que afirma que el Misteri d'Elig i el Tribunal de les Aigües son festes dels "paísos catalans"

Enviat per GAV el 7 de Juliol de 2017
 
Comunicats GAVDes del Grup d'Accio Valencianista, indignats pel contingut d'un d'els llibres escolars de l'editorial Octaedro, en el qual atenten contra l'identitat i la realitat historica, cultural i llegal valencianes, hem exigit la correccio immediata de dit llibre de text.

El llibre en qüestio, es el "Passos 2. Llibre de classe. Nivell elemental Curs de català per a no catalanoparlants de Meritxell Daranas Viñolas i Nuri Roig Martínez" en l'ISBN: 978-84-9921-203-6. En el seu interior podem llegir, lo següent: 

"En 1999 la UNESCO posa en marxa el programa Obres Mestres del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. 
Què creieu que vol dir? 
Aquestes són les festes declarades dels Països Catalans:  
-El Misteri d'Elx 2001 
-La Patum de Berga 2005 
-El Tribunal de les Aigües de València 2009
-Els Castells 2010 
-El cant de la Sibil.la, Mallorca 2010" 


En primer lloc, n'hi ha que aclarir que els "paísos catalans", mai han segut una realitat historica, social o cultural i esta denominacio atenta contra la Constitucio Espanyola i contra l'Estatut d'Autonomia Valencià, concretament en el'Articul Primer:  
"1. El Poble Valencià, historicament organisat com Regne de Valencia, se constituix en Comunitat Autonoma, dins de l'unitat de la Nacio espanyola, com expressio de la seua identitat diferenciada com nacionalitat historica i en l'eixercici del dret d'autogobern que la Constitucio Espanyola reconeix a tota nacionalitat, en la denominacio de Comunitat Valenciana". 

En segon lloc, el Misteri d'Elig ,es una festa purament valenciana sense cap relacio en la cultura catalana, com es el cas tambe del Tribunal de l'Aigües de Valencia, que ademes el llibre tipifica com a "festa" quan es un tribunal consuetudinari. 

Davant estos erros garrafals, els hem solicitat que modifiquen en la major brevetat possible este contigut, degut a la gravetat historica i llegal dels mateixos, que atenta contra la personalitat i la realitat historica i cultural valencianes, que el GAV portem defenent ya 40 anys.

  

 
Opcions


 Versio Imprimible Versio Imprimible


Selecciona Idioma de l'Interface:

English Spanish Valencian


Tots els logos i marques d'este lloc web son propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris son propietat de les persones que els fan, el resto © 2008 Grup d'Accio Valencianista.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Generada en: 0.14 Segons