GRUP D'ACCIÓ VALENCIANISTA

En defensa de l'identitat valenciana


20 de Març de 2019

Utilisem cookies propies. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu us. Per a mes informacio Politica de cookies
Comunicats: DENUNCIA DEL GAV PER LA CATALANISACIO D'AUSIAS MARCH I LA PRESENCIA D'UNA TERRORISTA COLABORADORA DE TERRA LLIURE EN ELS PREMIS DE BENIARJO

Enviat per GAV el 14 d'Abril de 2018
 
Comunicats GAVDes del GAV condenem l’acte d’entrega del premi de poesía Senyoriu d’Ausiàs March que es celebra en Beniarjó per part de la regidoria de cultura i educacio per dos motius: primer, per la catalanisacio de l’autor migevalvalencià i segon, per la mantenedora que s’ha triat per a l’acte, la catalanista condenanada per terrorisme Nuria Cadenas. Des del Grup d’Accio Valencianista condenem energicament la greu provocacio que supon est acte, i que enaltix dos tipos de terrorisme: el terrorisme cultural que supon el furt sistematic dels personages valencians; i el terrorisme violent de la banda terrorista Terra Lliure que recorda la presencia de Nuria Cadenas.

 Es ya per desgracia una costum en el catalanisme l’apropiacio de personages valencians, naturalment en una clara referencia a l’unitat territorial definitiva tan desijada pels catalans. Pero sens dubte, els que mes patixen eixa desnaturalisacio son els nostres classics escritors en Llengua Valenciana del sigle d’Or (S.XV). Com els classics catalans no existiren, i la seua llengua carix d’autors rellevants fins a época moderna necessiten dels autors valencians per a poder fer referencia a lliteratura migeval. Es dir que, apelant a l’unitat de la llengua i territorial, els catalanistes conseguixen que, sense existir la llengua catalana i en l’absencia total d’autors catalans del periodo, nomes diguent que els autors valencians eren catalans, i que escrivien en català en lloc d’en Llengua Valenciana com ells mateixos afirmaven, han construit una mentira historica i lliteraria que s’ensenya a diari en els coleges valencians. 

Tot aixo ya supon per si mateix un greu atac i manipulacio intolerables en contra de l’identitat valenciana, pero encara tenim que denunciar un atre insult al poble valencià: la presencia com a mantenedora en l’acte de Nuria Cadenas, que fon condenada per l’Audiencia Nacional per un atentat terroriste junt al grup terroriste Terra Lliure. A pesar de ser absolta de la pertinença a la banda per falta de probes, anys mes tart d’entrar en presó, se confirmaren els carrecs de tentativa d’atentat i tenencia illicita d’armes.

 La seua presencia en actes oficials i universitaris en el territori valencià ha segut motiu de denuncia tant per part del Grup d’Accio Valencianista (en un acte organissat per l’Institut d’Estudis Catalans i Accio Cultural del Pais Valencia en octubre de 2012) com per la propia Asociación de Victimas del Terrorismo de la Comunidad Valenciana, que en abril del mateix any, considerà que la conferencia de Nuria Cadenas en l’Universitat de Valencia, en els actes organisats per el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, era  “una ofensa y un nuevo atentado a la dignidad de las personas que han sufrido en su propia vida y familia los estragos del terrorismo”.

 Hui tornem a trobar-mos en la mateixa situacio: una dona que ha sembrat el terror atentant contra les llibertats dels inocents, vinculada en una banda terrorista que durant anys mantingue baix greus amenaces i por als valencians que defenien els seus drets com a poble propi, diferenciat i historic, estarà parlant de cultura en un acte public, sense haver demanat perdo pels seus actes violents i illegals, i quan encara a dia de hui, seguix atentant contra el poble valencià en termes culturals.  

Per aixo farem aplegar als juges i cossos de seguritat de l’Estat esta queixa, esperant que impedixquen per les vies llegals este enaltiment del terrorisme en terres valencianes. Es inadmissible que en ple sigle XXI i en plena democracia, encara hui en dia tinga cabuda gent que recolza i colabora (en passat o present) en grups terroristes i vulnera les nostres lleis fonamentals. De no fer-ho, considerem s'estaria vulnerant la llei de defensa de les victimes de terrorisme.

 I fem ultim responsable de qualsevol actuacio llegal al propi ajuntament de Beniarjò i als demes organisadors de l’acte. I en tot cas, exigim una disculpa per part dels organisadors per al poble valencià pel gran insult que supon dur a una persona que fon condenada per la participacio en actes d’una banda que mos recorda els anys mes obscurs de la violencia antivalenciana del catalanisme. 
 
En Valencia, Cap i Casal, 14 d’abril de 2018  

  

 
Opcions


 Versio Imprimible Versio Imprimible


Selecciona Idioma de l'Interface:

English Spanish Valencian


Tots els logos i marques d'este lloc web son propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris son propietat de les persones que els fan, el resto © 2008 Grup d'Accio Valencianista.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Generada en: 0.15 Segons