GRUP D'ACCIÓ VALENCIANISTA

En defensa de l'identitat valenciana


20 de Març de 2019

Utilisem cookies propies. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu us. Per a mes informacio Politica de cookies
Comunicats: DEMANEM EL CARRER FRANCESC ROCA TRAVER EN TORREBLANCA

Enviat per GAV el 28 de Març de 2018
 
Comunicats GAVRecentment faltà el gran historiador Francesc Roca Traver. En honor a la seua llabor en l'investigacio de l'historia del Regne de Valencia hem demanat al seu poble natal, Torreblanca, que li dedique un carrer en el seu honor.

Esta es la carta que hem dirigit a l'ajuntament de Torreblanca:

El Grup d'Accio Valencianista (GAV) entitat fundada en l'any 1977 en la finalitat de promocionar i velar per l'identitat valenciana demana de manera energica a l'Ajuntament de Torreblanca que dedique un carrer a l'insigne historiador Francisco A. Roca Traver.

El pasat dia 2 de Març mos deixà un dels millors historiadors valencians de l'ultim segle als 96 anys. Naixque en Torreblanca el dia 19 d'Agost de 1921, fon Croniste de la localitat i anys arrere fon nomenat tambe fill predilecte de la mateixa.

Roca Traver realisà decenes de llibres i centenars d'articuls d'investigacio tots ells relacionats en l'historia del Regne de Valencia, molts dels quals foren estudis minuciosos sobre Castello, en descobriments verdaderament sorprenent, que mos fa gracies a Roca Traver entendre el nostre ric passat. Destaquem per eixemple: El Archivo Municipal de Castellón (1951), El mustaçaf de Castellón y el "Libre de Mustaçaffia" (1952), Ordenaciones municipales de Castellón durante la Baja Edad Media (1953) oCastellología medieval en tierras castellonenses (2001).

Se senti sempre molt orgullos de ser de Torreblanca i realisà treballs com Cancionero popular de la Villa de Torreblanca (1981) i Elenco de noticias de Torreblanca (2002). Ademes portà el nom de TORREBLANCA per tota Espanya ya que fon colaborador en l'Escola d'Estudis Migevals de l'Institucio “Alfons el Magnanim”, de Valencia (1945); en el “Institut Jeronim Zurita” del S.I.C, Madrit 1945; Membre de la “Societat Castellonenca de Cultura” (1963); Academic de Numero de la “Real Academia de Cultura Valenciana (1984); Academic de la “Real Academia de l'Historia” de Madrit (1997) i Academic d'Honor de l'Academia Valenciana de Genealogia i Heraldica (2005).

El seu recòrt deu de pertanyer en la memoria de tots els valencians, per aixo pemsem que una bona manera de fer-ho a part de llegir els seus llibres, es dedicant-li un carrer en el lloc a on naixque, en l'unic fi d'acostar la seua figura a tots els veïns i agrair-li una volta mes la seua gran llabor que despenyà de forma sempre desinteressada i altruista.

  

 
Opcions


 Versio Imprimible Versio Imprimible


Selecciona Idioma de l'Interface:

English Spanish Valencian


Tots els logos i marques d'este lloc web son propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris son propietat de les persones que els fan, el resto © 2008 Grup d'Accio Valencianista.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Generada en: 0.15 Segons