GRUP D'ACCIÓ VALENCIANISTA

En defensa de l'identitat valenciana


21 de Febrer de 2018

Utilisem cookies propies. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu us. Per a mes informacio Politica de cookies

CONFERENCIA DEL PATRIMONI VALENCIÀ

21 de Febrer de 2018
S'acosta l'ultim divendres de febrer, i com es costum, celebrarém la conferencia mensual en la nostra seu del C/ Julián Peña, 3 a les 20h, seguida de la tradicional picaeta. Este mes, tindrem com a conferenciant a l'arquitecte Rafa Medina, un intelectual valencianiste implicat tant en la nostra associacio, com en l'INEV, professor dels cursos de Cultura Valenciana i habitual en molts dels actes culturals del valencianisme.


ADEU, NACHO SANTODOMINGO

21 de Febrer de 2018
El pasat divendres 16 de febrer reberem la terrible noticia del falliment d'un historic del GAV, un Chiquet del Parterre, un referent per a les JJGAV, un gran valencianiste, un gran amic: Nacho Santodomingo, per als amics, Tro de Bac. Hem quedat desolats davant la noticia, i consternats acodirem al seu enterro, embolicant-lo en una Real Senyera, com ell haguera volgut, per a que duga en l'atra vida els colors de la seua Patria Valenciana. Lo que pugam dir d'ell es poc, com a persona i com a valencianiste. De cor, llamentem la seua perduda i el tirem i tirarem sempre a faltar.


DEMANEM L'ETIQUETAGE EN VALENCIÀ DELS PRODUCTES DE CONSUM

20 de Febrer de 2018
Com tots sabeu, esta semana hi ha hagut polemica per la decisio de Consum de llevar el valencià de l'etiquetage dels productes de la marca blanca. Per lo que com a associacio defensora de l'identiat i l'idioma valencià, no podem deixar de fer alguna cosa al respecte.
APLAÇAT L'HOMENAGE AL PARE FULLANA

4 de Febrer de 2018
Sentim comunicar que per condicions climatologiques s'aplaça l'acte en homenage al Pare Fullana.
El GAV denuncia a Escola Valenciana al Sindic de Greuges

2 de Febrer de 2018
Mos han aplegat noticies per part de molts pares valencians, de l'intromissio de l'entitat privada catalanista Escola Valenciana en l'educacio dels coleges publics de diferents comarques valencianes. Per aixo, des de les Joventuts del GAV, a traves del Grup d'Accio Valencianista, hem llançat una ALERTA per a informar als pares de que NO TENEN L'OBLIGACIO de vendre loteria d'Escola Valenciana.

Ademes, hem realisat una queixa formal al Sindic de Greuges que reproduim a continuacio, i que tambe ha segut enviada a prensa. Esperem aplegar a moltes families i evitar que una institucio publica com es l'educacio primaria i secundaria siga utilisada pels politics com un mig d'adoctrinament i catalanisacio dels chiquets valencians. 
NOVA DATA DE CELEBRACIO DE L'OFRENA AL PARE FULLANA

1 de Febrer de 2018
L'Ofrena Homenage al Pare Fullana que el Grup d'Accio Valencianista celebrem com a part dels actes del Centenari de la Catedra de Llengua Valenciana ya te nova data de celebracio, en acabant del mal temps que hem tingut estos dies. Finalment es celebrarà este dumenge 4 de febrer a les 12h en l'estatua que el GAV erigí en memoria del llingüiste valencià en la zona nova dels Jardins del Real (Vivers)


El GAV denuncia l'adoctrinament d'Escola Valenciana

26 de Giner de 2018
Des del Grup d'Accio Valencianista (GAV) entitat cultural fundada en l'any 1977 en defensa i promocio de la Llengua Valenciana, volem denunciar publicament l'adoctrinament que estan patint menors d'edat en els centres publics valencians, orquestats per escola Valenciana i en el consentiment de la Generalitat Valenciana.
El GAV organisa este dumenge una Ofrena Homenage al Pare Fullana

25 de Giner de 2018

El GAV dins dels actes organisats en motiu del primer Centenari de la Catedra de Llengua Valenciana organisa este dumenge a les 17h. una Ofrena Homenage al Pare Lluïs Fullana i Mira en els Jardins del Real (zona nova).

El GAV denuncia l'utilisacio de denominacions politisades en l'Universitat de Valencia

20 de Giner de 2018
Carta enviada a l'Universitat de Valencia:Des de el Grup d'Accio Valencianista(GAV) entitat cultural fundada en l'any 1977 en la principal finalitat de promocionar i velar per l'identitat del poble valencià, volem exigir la retirada de cartells i la modificacio de varies assignatures en l'Universitat de Valencia per incompliment de la llegalitat i politisacio de l'ensenyansa publica.  

Conferencia de N'antoni Fontelles "Llengua Valenciana: processos d'assimilacio i suplantacio" (Modul B del Curs d'Historia i Cultura Valencianes)

16 de Giner de 2018
El IV Curs d'Historia i Cultura Valenciana que co-organisem el Grup d'Accio Valecianista, L'Institut d'Estudis Valencians i el Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana inaugura el seu Modul B en una magnifica conferencia de N'Antoni Fontelles  i Fontestad, membre de l'INEV i Premi Llealtat 2017. La conferencia, que es celebrarà el dimecres 17 de giner a les 18:30h en la seu de GAV es titula "Llengua Valeciana: processos d'assimilacio i suplantacio". L'entrada sera lliure per a totes aquelles persones que estiguen interessades en la situacio social de la Llegua Valenciana.

El GAV demana a l'Elig CF que utilise la Llengua Valenciana en la seua web

CONCURS FALLER "Premi Valenciania"

La Sexta omet al Valencia CF

VIII Certamen Poetic Parlant en Ausias March

Conferencia de Clausura del Modul I del Curs de Cultura Valenciana

El GAV exigix a Catalunya que torne 4 retaules valencians

El GAV iniciem les gestions de reclamacio del Patrimoni Valencià

MANIFESTACIO UNITARIA VALENCIANISTA

EXIGIM A JOAN TARDÀ QUE RECTIFIQUE LES SEUES DECLARACIONS: ELS VALENCIANS NO TENIM RELACIO EN CATALUNYA I ELL NO MOS REPRESENTA

¡TORNEM AL PARTERRE!

CONFERENCIA 40 ANIVERSARI. VIVENCIES VALENCIANISTES.

COMUNICAT CONJUNT D'ASSOCIACIONS VALENCIANISTES

1 d'octubre, Valencia seguirà sent moneda de canvi

CONVOCATORIA PER AL 9 D'OCTUBRE

EL GRUP D´ACCIO VALENCIANISTA CONTACTA EN LA RAE

EXIT EN EL X ENCONTRE DE CEACA

El GAV demana a Foyos que canvien una senyal en catala per una en valencià

Politics anti-valencians colaboren en un llibre sobre els inexistents "paisos catalans"

Preparacio del Congrés Valencianiste 2018

Vine a l'encontre d'estiu de les JJGAV

OFRENA I HOMENAGE ALS AGERMANATS, MARTIRS VALENCIANS


Curiositats

La flexio verbal

Continuant en la segon conjugacio Grup II, verps irregulars, passem a vore la conjugacio del verp valdre en les formes compostes de l'indicatiu.

 • Present perfecte: he, has, ha havem, haveu, han + valgut
 • Preterit plusquamperfecte: hagui, hagueres, hague, haguerem, haguereu, hagueren + valgut.
 • Futur compost: hauré, hauras, haura, haurem, haureu, hauran + valgut.
 • Condicional compost: hauria, hauries, hauria, hauriem, haurieu, haurien + valgut.


Gramatica Valenciana

Formacio del plural. Paraules acabades en –s. El plural es forma afegint –os pero s’ha de tindre en conte que en alguns casos es duplica la "s":

 • Paraules acabades en –as: nas-nassos, gas-gassos, pas-passo. Excepte: as-asos, cas-casos, gas-gasos
 • Paraules acabades en –es. El plural es forma duplicant la "s" (acces-accessos, espes-espesso) excepte en els participis (ences-encesos, ates-atesos), els gentilicis (angles-anglesos, frances-francesos excepte rus-russos i suďs-suďssos) i les paraules que indiquen carrec, dignitat, titul (marques-marquesos)
 • Paraules acabades en –is. En general fan el plural sense duplicar la "s": matis-matisos, incis-incisos. Pero tambe hi ha atres paraules que formen el plural duplicant la "s": Anis-anissos, permis-permissos, sumis-sumissos.


La flexio verbal

Les formes no verbals de la segon conjugacio, verps irregulars, grup II, verp valdre son:

 • Infinitiu simple: valdre
 • Infinitiu compost: haver valgut
 • Participi: valg-ut, valg-uda, valg-uts, valg-udes
 • Gerundi simple: valent
 • Gerundi compost: havent valgut


Gramatica Valenciana

Formacio del plural. Paraules acabades en els grups consonantics –sc, -sp, -st, -xt. Les paraules acabades en estos grups consonantics seguixen la norma general, es dir, afigen una –s al singular: bosc- boscs, cresp-cresps, bast-basts, text-texts, presupost-presuposts. Hem d’evitar la formacio del plural en –os per ser castellanismes o catalanismes: presupost-presupostos, text-textos, vist-vistos.
Selecciona Idioma de l'Interface:

English Spanish Valencian


Tots els logos i marques d'este lloc web son propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris son propietat de les persones que els fan, el resto © 2008 Grup d'Accio Valencianista.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Generada en: 0.83 Segons